Élelmezésvezető

Indul: 2018. január 26. Ára: 195.000 Ft

E-000048/2013/A062 | OKJ 52 811 01

A képzés részletei:

Képzés előfeltétele: 

Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek


Szakmai modulok:
Táplálkozástudomány ismeretek, Élelmezéstervezés, Élelmezési menedzsment, Minőségbiztosítás a közétkeztetésben, Irányított közétkeztetés gyakorlat, Foglalkoztatás I-II.

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő élelmezési üzemegységben. Feladata a közétkeztetési ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezése, a hatályos közétkezetési rendeletnek megfelelően. A mindennapi munkája során a különböző korcsoportok szükségleteit azonosítja. Az elkészített étlap alapján az ételek energiatartalmát meghatározza, tápanyag-összetételét kiszámolja, allergénjeit azonosítja. Az élelmezés irányítása során kialakítja a munkarendet, kiadja a napi munkafeladatokat és folyamatos ellenőrzést végez. Az élelmezési feladatokat irányítja, az élelmiszer-biztonsági előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Gazdálkodási tevékenységet végez, felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzéséért és a dokumentumok tartalmáért. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozó anyaghányad-nyilvántartólapot, a tápanyagtartalmat kiszámolja, allergéneket jelöli. Folyamatosan követi és alkalmazza a jogszabályi változásokat. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktár-elszámoltatást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak gyors kivizsgálására. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. Gondoskodik maga és beosztottjai továbbképzéséről.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • összetételük alapján megállapítani az élelmiszerek és ételek szervezetre gyakorolt hatását
  • népszerűsíteni az egészséges táplálkozást, a táplálkozási ajánlások alapján
  • meghatározni a különböző korcsoportok étrendjét a táplálkozási ajánlások, a tápanyagszükséglet, a szakmai szempontok és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével,
  • kiszámolni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukortartalmát, számított sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló jogszabályban meghatározott allergén összetevőket hagyományosan és tápanyag számítási szoftver segítségével
  • dönteni az élelmiszerek összetétele szerinti felhasználásáról a különböző korcsoportok ellátása során
  • az ellátottak egészségi és szociális helyzetének ismeretében a megfelelő élelmezés megvalósítására, meghatározni és alkalmazni a korszerű ételkészítési technológiákat
  • értelmezni a táplálkozásfüggő betegségek jellemzőit, és megelőzésének módját
  • követni és alkalmazni a dietetikus szakmai utasításait,
  • felismerni és a jellegük szerint a diétára jellemző előírások alapján felhasználni vagy kikerülni az allergéneket tartalmazó élelmiszereket
  • irányítani a napi élelmezési feladatokat,
  • megszervezni, irányítani és ellenőrizni az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat
  • a jogszabályi előírásoknak megfelelően elkészíteni az anyaghányad-nyilvántartó lapot
  • meghatározni az élelmezési üzem működésének tárgyi, személyi feltételeit
  • az élelmezési üzem gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges gépek, berendezések használatára és azok működésének betanítására
  • az áruforgalom és a termelés irányítására, ellenőrzésére
  • az élelmezési üzem gazdaságos működtetésére
  • gazdasági számítások elvégzésére, (költségvetés, költségelszámolás, anyagkiszabás, térítési díjak, stb.)
  • nyersanyag nyilvántartás vezetésére és ellenőrzésére
  • előírásoknak megfelelő dokumentáció hagyományos és elektronikus elvégzésére
  • kialakítani a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására irányuló tevékenységet, azokkal való anyagi elszámolást
  • irányítani a leltározást, probléma esetén annak hatékony és gyors kivizsgálására
  • a vonatkozó munka- és tűzvédelmi és higiénés szabályok betartására és betartatására
  • alkalmazni a dolgozók foglalkoztatására vonatkozó jogszabályokat
  • értelmezni a szervezeti egységre és működésre vonatkozó előírásokat
  • együttműködni munkatársaival, a dietetikussal és a diétás szakáccsal
  • értelmezni és alkalmazni az élelmiszer-biztonsági előírásokat
  • felkészülni a szakhatóságok ellenőrzésére, és segíteni azok munkáját
  • a vezetői kompetenciák érvényesítésére
  • a kötelező továbbképzéseken elsajátított ismereteket alkalmazni

Az elméleti oktatások itt zajlanak:

Képzési helyszín: Budapest vagy igény esetén megfelelő létszám mellett egyéb helyszínen is.

Időtartam Képzési napok Képzési díj Vizsgadíj Jelentkezési határidő
6 hónap kéthetente péntek délután 15:00 – 19:00 és szombat 9:00-17:30 195.000 Ft 35.000 Ft 2018. január 26.

Miért válassz minket?

  • Havi kamatmentes részletfizetési lehetőség, rejtett költségek nélkül
  • Hétvégi tanfolyam időpontok
  • Sokéves felnőttképzési tapasztalattal rendelkező elméleti szakoktatók
  • Mestervizsgával rendelkező gyakorlati oktatók
  • Angol/német/francia/olasz nyelvű EUROPASS bizonyítvány
  • Gyakorlati órák: profi tankonyhában, egészségügyi demonstrációs teremben, masszőr terem, kéz- és lábápoló gyakorlati terem az iskola épületében
  • Elméleti-, számítógép terem az iskola épületében
  • Ingyenes az első modulzáró vizsga tantárgyanként
  • Saját vizsgaszervezési engedély
  • 25 éves képzési tapasztalat
  • A képzések saját épületben valósulnak meg

A képzés ára: 195.000 Ft

A tanfolyam 2018. január 26.-án indul

Online Jelentkezés



Kapcsolat

Mobil: +36 30 575 75 30
Tel.: +36 1 251 48 78
E-mail: tanfolyam@nomina3p.hu
Székhely: 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Képzési helyszín, ügyfélfogadás: 1143 Bp, Gizella út 36.
Ügyfélfogadás (telefon, személyesen): H-P 8:00-16:30
Vidéki iroda: 3300 Eger, Klapka Gy. utca 9. 1 em. 3.ajtó
Telefon: 06 36/889-107
Mobil: 06 30/431-5405

Visszahívást Kérek!