Hogyan juthatsz el hozzánk tömegközlekedéssel?

Iskolánk a Zugló vasútállomás megállótól 5 percre található.

Vidékieknek:

Népligettől 1-es villamossal a Zugló vasútállomásig.
Kelenföldről- 4-es metroval a Keleti pályaudvarig, onnan 107, 7E, 5 busz Zugló vasútállomásig

Mi az az OKJ Vizsgaközpont?

Iskolánk vizsgaközpontként is működik.

Feladatkörünkbe tartozik a szerzett felhatalmazásban szereplő szakképesítések esetében a társaságunk által felkészített tanfolyami hallgatók vizsgáztatása, illetve a vizsgaszervezési jogosultsággal nem rendelkező, iskolarendszeren kívüli felnőttképzést folytató intézmények által megrendelt szakmai vizsgák teljes körű előkészítése, lebonyolítása, lezárása.

Mi az a felnőttképzési engedély?

Iskolánk felnőttképzési nyilvántartásba bejegyzett felnőttképző intézmény, mely rendelkezik a felnőttképzési törvényben előírtaknak megfelelő regisztrált képzési programokkal. OKJ képzési programjaink a jogszabályi követelményeknek megfelelőek.

Meddig lehet jelentkezni a tanfolyamokra?

A tervezett kezdés előtt egy héttel összesítjük a jelentkezők létszámát, így érdemes minél hamarabb jelentkezni, ezzel is elősegítve a tanfolyam indítását.

Mit kell tudni a beiratkozásról?

Jelentkezni lehet online, vagy személyesen jelentkezési lap kitöltésével. A jelentkezés a regisztrációs díj (15.000 Ft, mely díj a képzési díjból leszámítandó) megfizetésével válik teljessé, melyet banki átutalással, vagy pénztári befizetéssel fizethet ki.

Utalás esetén megjegyzés rovatba a nevét valamint a képzés megnevezését, és helyszínét feltétlenül írja be kérem!

Mennyibe kerül az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

2016-ban a minimálbér 111.000 Ft.-, így az Europass bizonyítvány-kiegészítő adminisztrációs díja 5.550 Ft.-ra módosul.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő magyar és angol nyelven kerül kiállításra. A végzettek külön kérésére német, francia, spanyol és olasz nyelven is kiállítható. Az Europass bizonyítvány-kiegészítő kiadása személyes átvétellel vagy postai úton történhet.

Hogy mi ez?

Az egységes Európa tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól: a végzettségnek és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlati tudás sok esetben mást és mást takar. Az Európai Bizottság által kidolgozott Europass keretrendszer megteremti a bizonyítványok és kompetenciák átláthatóságát, ezáltal segítve a tanulmányi célú vagy munkavállalási mobilitást, vagyis azt, hogy külföldön tanulj, vagy dolgozz.

Külföldön dolgoznál?

Igényelj EUROPASS BIZONYÍTVÁNYT!

Mit tartalmaz a vizsgadíj?

Egyszeri díj, az OKJ vizsga megszervezésével, lebonyolításával kapcsolatban felmerülő, a feladatra elszámolható működési célú kiadások egy vizsgázóra jutó hányada.

Mi az az OKJ vizsga?

Az OKJ vizsga követelményeit az úgynevezett SZVK határozza meg, amely a felelős miniszter által jóváhagyott szakmai vizsga követelményeit tartalmazza.

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben részt vevő felnőtt szakmai elméleti és gyakorlati tudásának, képességeinek, készségeinek, ismereteinek mérése. Az OKJ-ban meghatározott szakképesítés megszerzéséhez szükséges komplex vizsga. A szakképesítéshez tartozó feladatprofil szerinti tevékenységek ellátásához meghatározott ismeretek elsajátítását tanúsító, jogszabályban meghatározott bizonyítvány kiadására irányuló eljárás.

Mi az a modulzáró vizsga?

A modulzáró vizsga a szakmai és vizsgakövetelményben a szakmai vizsgára bocsátás feltételeként előírt, a szakképzést folytató intézmény által megszervezett vizsga. Ez a vizsga olyan kompetenciamérés, amellyel a képző intézmény meggyőződik arról, hogy a képzésben részt vevő elsajátította-e, illetve rendelkezik-e a szakmai vizsga teljesítéséhez szükséges kompetenciákkal.

Mit jelent, ha a képzés előfeltétele egészségügyi alkalmasság?

Olyan orvosi szakvéleményt kell beszerezni, melyben megállapításra kerül, hogy a szakképzésbe bekapcsolódni szándékozó személy testi adottságai, egészségi és pszichikai állapota alapján képes önmaga és mások veszélyeztetése nélkül a választott szakma szerinti tevékenység, foglalkozás gyakorlására és a szakmai vizsgára való felkészülésre.

Mi a különbség az iskolarendszeren kívüli felnőttképzés és az iskolarendszerű képzés között?

A felnőttképzésben az OKJ tanfolyamokat nem támogatja az állam, tehát itt mindig fizetni kell tandíjat. Az iskolarendszerű oktatásban lehet ingyen OKJ szakmát szerezni.

Mit jelent az OKJ?

(Országos Képzési Jegyzék) állam által elismert szakképesítés

Az Országos Képzési Jegyzék azokat a tanfolyamokat veszi sorba, amik államilag megszerezhetőek és érvényes papírt adnak. Vagyis egy OKJ-s képesítéssel munkába lehet állni az adott területen.

Ennek a képzésnek sok előnye van. Viszonylag könnyedén elvégezhető, de ugyanakkor teljes körű képesítést ad. Az OKJ képzés átlagos ideje 1-2 év körül mozog, tehát az időtartam sem túl hosszú.

Kapcsolat

Mobil: +36 30 575 75 30
Tel.: +36 1 251 48 78
E-mail: tanfolyam@nomina3p.hu
Székhely: 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Képzési helyszín, ügyfélfogadás: 1143 Bp, Gizella út 36.
Ügyfélfogadás (telefon, személyesen): H-P 8:00-16:30

Visszahívást Kérek!
    nomina3p.hu