Miért válassz minket?
-
Havi kamatmentes részletfizetési lehetőség, rejtett költségek nélkül
-
Hétvégi tanfolyam időpontok
-
Sokéves felnőttképzési tapasztalattal rendelkező elméleti szakoktatók
-
Mestervizsgával rendelkező gyakorlati oktatók
-
Angol/német/francia/olasz nyelvű EUROPASS bizonyítvány
-
Gyakorlati órák: profi tankonyhában, egészségügyi demonstrációs teremben, masszőr terem, kéz- és lábápoló gyakorlati terem az iskola épületében
-
Elméleti-, számítógép terem az iskola épületében
-
Ingyenes az első modulzáró vizsga tantárgyanként
-
Saját vizsgaszervezési engedély
-
25 éves képzési tapasztalat
-
A képzések saját épületben valósulnak meg
Időtartam | Képzési napok | Képzési díj | Vizsgadíj | Jelentkezési határidő |
---|---|---|---|---|
9 hónap | kéthetente 2 nap: péntek 15:00-19:00 szombat 8:00-16:00 | folyamatosan |
A képzés részletei:
Képzés előfeltétele
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Képzési helyszín: Budapest
Tanéttermi gyakorlati lehetőséget biztosítunk!
Szakmai modulok:
Élelmiszerismeret, Gazdálkodási ismeretek, Pincér szakmai idegen nyelv, Felszolgálási alapok, Felszolgáló szakmai ismeret, Élelmiszerbiztonsági alapismeretek, Foglalkoztatás I.-II.
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
Az elméleti oktatások itt zajlanak:
A szakképesítéssel rendelkező pincér képes:
- az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
- az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
- munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
- felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
- a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
- megszervezni a saját munkáját, a felszolgálandó étel és ital minőségét, mennyiségét és hőmérsékletét figyelemmel kísérni
- számlákat készíteni
- átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
- HAACP dokumentációkat kitölteni
- idegen nyelven rendelést felvenni
- környezetvédelmi előírásokat alkalmazni